11 آذر 1398

بیماری آنفولانزا

مولف: مدیر سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:
5

بیماری آنفولانزا

همه چیز درباره بیماری آنفولانزا ، از علل و علائم تا درمان
آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار می باشد که عامل آن نوعی ویروس آران ای از خانواده Orthomyxoviridae است . این نوع ویروس ها در پرندگان و پستانداران اثر می گذارد و موجب ایجاد عفونت حاد دستگاه تنفسی ، سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید می شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نامهای A B C وجود دارد .با وارد شدن به فصل سرما و ابتلای هموطنانمان به آنفولانزا در این بخش از سلامت نمناک مطلبی درباره آنفولانزا ، علائم ، درمان و راه های پیشگیری از این بیماری آماده کرده ایم .
 
 
علائم آنفولانزا
آنفولانزا می تواند خفیف تا شدید باشد و گاهی اوقات باعث مرگ فرد نیز بشود . آنفولانزا از سرماخوردگی به وجود می آید و معمولا ناگهانی اتفاق می افتد که با علائم زیر همراه می باشد :
 تب و لرز
 سرفه
 سوزش گلو
 آبریزش بینی یا بینی گرفته
 درد بدن یا عضلات
سردرد
 خستگی
 اسهال
 استفراغ
تب برای تمام بیماران مبتلا به آنفولانزا اتفاق می افتد اما اسهال و استفراغ معمولا در کودکان بیشتر دیده می شود 
 
کودکان چگونه آنفولانزا می شوند؟
اگر کودک شما نزدیک افراد مبتلا به آنفولانزا قرار گیرند ، این بیماری از طریق تماس آنها با فرد بیمار به آنها انتقال می یابد مخصوصا اگر فرد بیمار هنگام عطسه یا سرفه جلوی بینی و دهان خود را نگیرد و میکروبها در فضا پخش شود . فرد مبتلا به آنفولانزا، از یک روز پیش از بروز علائم بیماری و 5 روز پس از آن ناقل بیماری است بنابراین در صورت تماس با این فرد باید نکات بهداشتی را رعایت کنید و از ماسک استفاده نمایید.
ویروس آنفولانزا به سرعت پخش می شودو می تواند به راحتی در مدرسه، مراکز نگهداری کودکان، زمین های بازی و حتی خانواده پخش شود. ممکن است برخی افراد دارای نشانه های خفیفی از آنفولانزا باشند و یا پس از 4 روز علائم آنفولانزا در آنها مشاهده شود ، این افراد در این مدت نیز ناقل بیماری هستند.
 
 
چه زمانی باید فرزند خود را پیش دکتر ببریم؟
اگر کودک شما بیشتر از سه روز تب دارد.
اگر کودکتان سرفه هایش پس از یک هفته خوب نشده است.
اگر کودک شما بیماری های مزمن همچون سرطان، کم خونی داسی شکل، دیابت یا ناراحتی های قلب، ریه یا کلیه دارد.
اگر کودک شما دچار علائمی مانند گوش درد شدید ، خس خس کردن گلو یا سخت نفس کشیدن، دوباره مریض شدن بلافاصله پس از خوب شدن و درمان آنفولانزا و کم آبی بدن دچار شده است.
 
 
راه های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا
واکسناسیون تب های فصلی هر ساله می تواند بدن شما را از سه یا چهار ویروس آنفولانزای رایج محافظت کند . حال این واکسن ها می تواند به صورت تزریقی و یا اسپری از طریق بینی باشد .
البته که تحقیقات نشان می دهد که اسپری محافظت از آنفولانزا برای بینی زیاد تاثیرگزار نیست .
این اسپری ها برای بعضی از افراد مثل خانم های باردار، کودکان بین 2 و سال مبتلا به آسم و مشکلات سینه و سیستم های ایمنی ضعیف پاسخگو نیست .
مواد تشکیل دهنده این واکسن ها به مقدار کمی حاوی پروتئین تخم مرغ می باشد که اگر آلرژی خفیفی به تخم مرغ دارید و هنگام خوردن تخم مرغ تاول می زنید، بهتر است که ازتزریقات استفاده کنید .
همه افراد به خصوص کودکان مبتلا به دیابت، سیستم دفاعی ضعیف، کم خونی شدید یا بیماری های قلب، ریه و کلیه هر سال باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
تاثیر واکسن های آنفولانزا به سلامت بدن کودک شما و چگونگی تطابق واکسن با ویروس، بستگی دارد. در صورتی که کودک بدن سالم تری داشته باشد، این واکسن تاثیر بیشتری خواهد داشت.
اگر پس از واکسیناسیون کودکان، به آنفولانزا مبتلا شوند بیماری آنها سخت نیست.
این واکسن بدن کودک را در مقابل بیماری های مشابه آنفولانزا محافظت نمی کند.
 
پیشگیری از شیوع آنفولانزا
- دستان خود را مرتب بشویید :
حتی می توانید از شوینده های الکل دار استفاده کنید.
- مراقب عطسه و سرفه خود باشید و جلوی دهان تان را بگیرید .
- از شلوغی ها دوری کنید :
آنفولانزا در شلوغی شیوع بیشتری دارد و ویروس آن نیز به مدت 24 ساعت زنده می ماند.
فرزند خود از افراد مشکوک به بیماری دور نگه دارید .
بیماران باید دستمال مورد استفاده را پس از یک بار مصرف فوراً دور بیندازند.
هرگز نباید دستمال استفاده شده خود را درون جیب خود بگذاریدزیرا این کار سبب می شودعوامل بیماری دوباره به بدن انتقال یابند و بتوانند باعث تشدید بیماری شوند
 

تعداد مشاهده (662)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره مطلب "بیماری آنفولانزا "


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید